Prin acest comunicat oficial, Partidul Natiunea Romana isi pronunta opinia despre evenimentul din 10 August, 2018, desfasurat in Piata Victoriei, Bucuresti.  Este o opinie partiala, care se refera doar la interactiunea dintre fortele de ordine, Jandarmeria si protestatarii.

 

  1. Fortele de ordine sunt obligate sa actioneze pentru mentinerea ordinii, respectarea normelor de civilitatie, securitatea cetatenilor in general cit si a protestatarilor.
  2. Drepturile cetatenilor intr-o tara care promoveaza democratie le asigura dreprul de a protesta pasnic, in limitele legale si a unei conduita de civilizatie.
  3. Fortele de ordine nu au dreptul de a influenta sub nici un motiv sau prin nici o interventie desfasurarea unui protest.
  4. O analiza documentata, inrgistrari video sau fotografii, a multor incidente ajute pe parcursul evenimentului arata in afara oricarui dubiu practicarea unor forme de influentare a atmosferei si conduitei in rindul manifestantilor.
  5. Este evidenta, desi ramine sa fie validata independent de sistemul juridic, de persoanele competente din cadrul lui, prin proceduri legale, infiltrarea unor persoane in rindul protestatarilor cu intentia evidenta de a se ridica nivelul de agresivitate al lor, de acoordona si directiona miscarile organelor de securitate, a identifica potentiali lideri ai protestului, a ajuta la anihilarea sau arestarea lor.
  6. Aceste persoane, identificate tentativ ca fiind personal direct angajat al organizatiei de securitate, Jandarmeria, sau a altor organizatii afiliate sau sub contract, au creat puncte de focar in masa protestatarilor.
  7. Aceste persoane, in prima instanta, cei direct angajati de Jandarmerie, au actionat in haine civile, o incalcare grava a principiilor si legaliatatea prestarii datoriilor lor de serviciu.
  8. O asemenea practica, daca se va dovedi in sistemul judiciar, este pedepsita la nivel de inalta tradare, incalcarea juramintului de credinta depus de catre persoanele inrolate in organizatii de securitate, impotriva cetatenilor, a celor in drept sa fie aparati.
  9. Incalcarea juramintului si a datorie pentru care au fost autorizati sa o indeplineasca, atit din partea superiorilor de rang care au dat ordinele cit si a personalului subaltern care a executat, se pedepseste prin lege si nu are termen limita pentru urmarirea lor penala.

 

Partidul Natiunea Romana va milita cu toate resursele pentru aducerea in fata justitiei a celor identificati ca fiind in una din cele doua situatii si aplicarea legilor in vigoare la maximum extend.  Tradarea cetatenilor, de catre organizatiile creeate si finantate sa le asigure securitatea, nu poate fi privita cu usurinta sau nepasare, pedepsirea lor fiind ceruta de principiul datorie implinite, a respectului fata de cetateni, a garantarii perpetuarii unei societati libere in principiul democratiei.

 

Încredere, Unitate, Prosperitate

John Banu Mușcel 

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicata. * Denotă câmpurile obligatorii

Post comment