Cu referire la implicarea Guvernului României în logistica  construirii unei Mega-Moschei în orașul București, facem cunoscută poziția noastră oficială :
moschee macheta

  1. Doctrina partidului este de acord cu existența cultelor religioase de orice credință, înregistrate oficial în România.
  2. Este determinarea si poziția partidului de a milita pentru separarea bisericii, a vieții spirituale de activitatea politică și administrativă a statului de drept.
  3. Prin Hotărîrea de Guvern Nr. 372/2015, guvernul executiv, sub semnătura Primului Ministru  Victor Ponta, a aprobat și desemnat o suprafață de teren de 11.295 mp pentru construirea unei Mega-Moschei.
  4. Acordarea dreptului de folosire a acestui termen, în schimbul unui teren echivalent intr-o alta țară, Turcia, pentru construirea unei biserici orthodoxe este justificarea oficiala a guvernului.
  5. Termenii acestei ințelegeri este evident o violare a principiilor constituționale cu referire la separarea statului de viața spirituală, de biserică.
  6. În aceași măsură este o flagrantă discriminare a cultelor religioase din România, prin favorizarea a doua dintre ele în mod nejustificat.
  7. Prezența și mărimea comunității de religie musulmană este mult sub necesitățile justificate real pentru construirea unui locaș de credintă de mărimea proiectului prezentat spre aprobare edilică către municipiul București.
  8. Partidul Națiunea Română este împotriva acestei Hotărîri Guvernamentale și solicită în mod ferm anularea ei. Înregistrarea Cererii de Intervenție Accesorie in dosarul civil Nr. 2315/2/2006, aflat pe rolul Curții de Apel București, este dovada documentată și oficială a poziției partidului.
  9. Este hotărirea Partidului Națiunea Română de a continua și susține orice eforturi legale în anularea acestei hotăriri, prin forțele lui proprii sau în cooperare cu alte organizații legal înregistrate în România.

Pentru aceasta, Partidul Națiunea Română cheamă toate celelalte partide parlamentare, neparlamentare, ONG-uri, societațile civice, toți cetățenii României pentru a-și exprima opinia privitor la construirea acestei Mega-Moschei.

Data:  15.12.2017

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicata. * Denotă câmpurile obligatorii

Post comment