DOMNULE PRESEDINTE AL ROMÂNIEI,

 

În viziunea Partidului Națiunea Română, militant al intereselor legitime ale cetătenilor, promotor al respectarii valorilor constitutionale, vă solicităm să respectati dorinta poporului si pe cale de consecintă să acordati eficienta cuvenita dispozitiilor Art. 2 din Constitutia  României, care prevăd: „Suveranitatea nationala apartine poporului român, care o exercită  prin organele sale reprezentative, precum si prin referendum”.

 Solicitam Presedintelui României, Parlamentului României si Avocatului Poporului, implementarea referendumului din anul 2009, care a avut drept scop reducerea membrilor parlamentului la maximum 300 de persoane.

În ultimii opt ani de zile acest subiect nu a constituit o prioritate pentru conducătorii tării, care nu au dorit ca referendumul din anul 2009 să fie transpus in realitate, motiv pentru care Partidul Natiunea Română reaminteste tuturor alesilor tării, că respectarea vointei populare si a Constitutiei reprezinta obligatia supremă a fiecarui conducător, care deserveste interesul national. Presedintele, in calitate de garant al Constitutiei si a suprematiei acesteia, prin promulgarea Legii nr. 208/2015, in forma actuala, prin care parlamentul României a stabilit o norma de reprezentare de un deputat la 73.000 de locuitori si un senator la 168.000 de locuitori, nu a respectat vointa poporului.

Pe cale de consecintă, solicităm Presedintelui României sa initieze o amplă dezbatere publică privind motivele pentru care voința suverană a poporului, exprimată prin voturile a aproximativ 7,5 milioane de alegători, nu a fost transpusă în lege de catre parlamentul României in cuprinsul Legii nr. 208/2015, privind alegerea senatorilor si deputatilor.

În conditiile legii actuale, la o populație de aproximativ 19,7 milioane de locuitori vom avea la urmatoarele alegeri parlamentare cel putin 270 de deputați si 118 senatori, situație ce nu corespunde vointei suverane a poporului, care prin referendumul din anul 2009 a decis ca parlamentul tarii să aiba maximum 300 de alesi.

Pentru a reglementa aceasta situatie neconformă cu vointa suverana a poporului, care a consfintit pentru un parlamentredus, cu maxim 300 de reprezentanți, considerat mai adecvat nevoilor de funcționare ale tarii, prin promulgarea Legii nr. 208/2015, vointa poporului nefiind respectată, se impune ca Președintele României să îsi foloseasca toate prerogativele de mediator intre partidele politice în sensul ajungerii la un consens, necesar modificării Legii nr. 208/2015, pentru limitarea numărului de parlamentari.

Prin diminuarea numărului de parlamentari, Partidul Natiunea Română militează pentru un parlament care să atraga cetăteni competenti cu un inalt nivel profesional si moral, fapt care va reduce riscul ca legile elaborate de un astfel de parlament sa mai poată face obiectul numeroaselor decizii de neconstitutionalitate, cu care actualul parlament se confruntă in mod constant. In aceasi măsură, diminuarea numărului de parlamentari va crea premisele unei remuneratii corespunzatoare a celor care vor ajunge să ne reprezinte interesele in cel mai inalt forum de conducere a tării, fără cresterea de fapt a bugetului acordat acestuia.

Reducînd numărul parlamentarilor se reduce riscul diluării calitătii profesionale si morale ale potențialilor candidați. Este evident faptul că în momentul de fată România are un parlament supradimensionat, care nu corespunde cerințelor și nevoilor societății, cu o moralitate cívică și profesională contestabilă.

Partidul Națiunea Română va militaprin toate prerogativele legale si morale de care dispune, pentru respectarea si implementarea supremației Constitutiei. Referendumul nu trebuie privit doar ca pe un exercițiu electoral cu rol consultativ, rezultatul acestuia trebuie să se bucure de putere executivă.

Prin intermediul acestui manifest fată de nerespectarea suveranitații poporului, Partidul Națiunea Română doreste ca vocea românilor de pretutindeni sa fie auzită si solicităm Președintelui României sa acționeze în sensul respectarii referendumului din anul 2009 și al modificarii Legii nr. 208/2015 pentru interesul României.

 

John Banu Mușcel

Președinte

Partidul Națiunea Română

 

10 Mai, 2018

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicata. * Denotă câmpurile obligatorii

Post comment