Pe parcursul lunii August, 2018, Diaspora a fost în centrul atenției, de departe depășind orice acțiune a Guvernului.  Exponenți ai ei, mai mult sau mai puțin ortodocși, amenință în forță verbală guvernul României, structura și dominarea politică existentă acum.  Declarându-și expertiza civică, cunoștințele legale și aptitudinile de conducători, o fac însă fără să își arate colții, sa prezinte sau documenteze esența acestora.

Un nou partid, intitulat pompos Partidul Diaspora Română, în Italia, își anunță apariția/formarea, cu intenția de a reprezenta acest segment al populației românești, deși prin declarația proprie se pare ca se limitează doar la……o parte din Diaspora.  Programul acestui partid ar trebui sa fie înclinat spre socialism,  unul dintre membrii fondatori fiind fost membru PSD, sau încă este!!!  Marele și trâmbițatul Miting, sau Protest, din August 10, se reclamă a fi fost declanșat de un alt partid în formare, de data aceasta din Anglia, care însă pare că se rezumă să fie doar o organizație civica deocamdată. Însă, membrii fondatori par foarte activi pe site-urile de socializare în solicitarea de fonduri necesare în lupta pentru binele României și a diasporenilor în special. Pare o varianta a faimosului Caritas as putea spune! Eșecul acestui Miting, generat de lipsa minimei organizări, însă a provocat o unda seismica negativă in imaginea partidului de guvernare, rezonând în discordanța mai recent observată în unitatea legendară din structura conducerii lui.  Și asta ar putea să fie într-un fel privită ca o mare victorie. Agresivitatea nocivă, nejustificată, cu care unele instituții guvernamentale au retaliat la manifestațiile protestanților, MAE și în mod direct Jandarmeria, a dovedit intenția conducerii guvernului de a folosi toate mijloacele, inclusiv forța, în susținerea determinării de a  rămâne la putere.  Aceștia sunt pași siguri și evidenți spre dictatură.

Impactul înființării a doua partide derivate din lumea Diasporei, indiferent de doctrina sau calificările aclamate, va materializa creșterea diviziunii în tabără opoziției, va justifica reluctanța și confuzia cetățenilor, va ridica la nivel înalt scepticismul lor de a se alătura vreunuia dintre partide, a adopta politica. Cumva pe aceeași linie cu înființarea Mișcării  România Împreuna sau Romania Noua sau PACT, cel puțin înființate de membrii din mijlocul cetățenilor rezidenți.

Partidul Națiunea Română, tot un partid nou, înființat cu participarea parțiala a unor membrii din comunitatea Diaspora, își desfășoară activitatea de promovare cu toata transparența posibilă, prezentându-și programul prin web site-ul lui, www.pnro.ro cât și prin întâlnirile de la sediul central, comunicate sau apariții la posturile TV a membrilor din conducerea lui.  Deși cu un program de orientare puternică de dreapta, nu elimină nici o oportunitate de cooperare cu alte partide, evident cu doctrine apropiate, însă compatibilitatea acestora este destul de subțire.

Invităm pe toți cetățenii României, rezidenți sau din Diaspora, să se familiarizeze cu programul și doctrina partidului în ideea de a deveni parte din familia lui, dacă standardele sociale, civice, profesionale, morale și aspirațiile lor sunt compatibile cu ale partidului.

Numai uniți, organizați și perseverenți într-un crez comun se poate defini calea fericită de înaintare a României.

 

Încredere Unitate Prosperitate

John Banu Mușcel 

 

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicata. * Denotă câmpurile obligatorii

Post comment