După un sfîrșit al săptămîni trecute, cuplat cu un inceput al acestei săptămini, în care evenimentele s-au ținut lanț, evenimente de impresionare a electoratului, spiritele s-au calmat, au intrat in repaus.

Marele miting PSD, mitingul mîndriei LGBT, interviul D-lui Dragnea la TVR3,  înmînarea cheii orașului București Simonei Halep, ca sa numim cîteva. Dar să fie oare liniștea dinaintea furtunii!!?? Săptămîna ce incepe are pe agendă sau se așteaptă să aibă, decizii cu mare potențial de dezlănțuire a unei furtuni politice sau sociale.  Decizie majoră în cadrul sistemului judiciar; procesul intentat Presedintelui PSD, o posibilă decizie a Președintelui României la hotărîrea CCR.

Amîndoua deciziile pot pune gaz pe un foc ce mocnește, in așeptare de multă vreme să își izbucnească flăcările. Dar cu sau fără aceste decizii, mai curind sau mai tîrziu, acest foc ce mocnește va prinde viață, va cuprinde viața politică și socială a României.  Nu ar fi prima dată! Insă nu este de dorit, iar rezultatele pot să nu fie cele scontate de ambele parți:  guvernul și opoziția. Și toată aceasta tensiune se datorează persistenței PSD să altereze sistemul juridic în favoarea intereselor unor membri ai săi. Majoritatea legislative obținută în urma unei prezențe redusă a alegătorilor la urne, nu le justifică dominarea negativă.  Dar cele mai neplăcute rezultate și mai ales dăunătoare vor afecta cetățenii de rind, pe cei prinși intre liniile de razboi.  Cu părere de rău, putem să spunem că România este un butoi de pulbere în așteptarea unei scîntei.  Aceasta este îngrijorarea majoră și permanentă a Partidului Națiunea Română care este mult prea tînăr și lipsit de susținerea cetățenilor să influențeze pentru o soluționare pozitivă a situației.  PNRo dorește să fie ințelegere și reținere din partea tuturor partidelor parlamentare pînă la viitoarele alegeri.  Să nu uităm; revoluțiile sunt visele nebunilor.

 

Să dăm o șansă păcii și iubirii.

John Banu Mușcel

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicata. * Denotă câmpurile obligatorii

Post comment