Deși a început sezonul de vacanțe, activitatea politică este fertila și trepidantă, atât în România cât și la nivelul EU.  Atât de bogată în decizii, dezbateri și cenzuri căci îmi este greu să cugetez doar la unele dintre ele și să neglijez altele.  Aș face doar o enumerare a lor acum.  Încep cu decizia  EU de formare a unei Armate Europene, așa zisă de……. intervenție rapidă.  De mult de fapt pe planul de lucru al Comisiei EU, dar ținută sub covor, pentru a calma spiritele și speculațiile.  Poate nimic rău în asta, însă fiind formată doar cu participarea a nouă țări, tradiționalele țări din vest, ridică și mai multe întrebări.  Să se adeverească suspiciunile și predicțiile unei diviziuni în EU? Cuplată cu scăderea procentajului in acceptarea guvernului din Berlin, nu Brussels, Berlinul contează, va trebui să analizăm profund implicațiile.  Dar eșecul Moțiunii de Cenzura pentru demiterea Guvernului României, ar putea fi centrul atenției.  Nu că era de așteptat să treacă, sau că Moțiunea era in limitele democrației !!! Mai mult pentru că arată diviziunea din cadrul vieții sociale și politice la nivelul României. Însă de departe validarea schimbărilor din Codul Penal este un mare semn de îngrijorare.  Nu mare; deosebit de mare si îngrijorător.  Creează României o imagine de paradis al ilegalităților, nu numai financiare, dar al tolerării corupției si periclitarea drepturilor si siguranța cetățenilor, ducând-o la nivel de țara din lumea a patra.  Cât de curând Somalia sau Bangladesh vor fi depășite de haosul din România.  Foarte trist si depresiv.  Dacă și o suspendare a Președintelui României va fii pe tapet, cu un posibil înlocuitor interimar cu laiabilități penale, președinția, chiar daca temporară, a Comisiei EU, va fi o palma negativă, morala si socială, greu de echivalat in istoria mondială.  Dar va arăta în același măsură și utopia legislației politice a EU.

Și toate aceste anomalii se perpetuează din lipsa acordării statutului de decizie executivă Referendumului Popular.  Și Președintele României are un aport negativ, major, în strangularea lui prin abrogarea Legii Nr. 208/2015.  Voința și vocea cetățenilor fiind grav ignorată.

Primul obiectiv al Partidului Națiunea Română este de a restaura puterea și accesibilitatea Referendumului Popular, singurul mijloc legal si democratic al cetățenilor de a corecta o greșeala politica, cu deosebire când este agravata de trădarea grosolană a încrederii acordată unui partid politic de ai conduce.  Din nefericire, timpul nu este de partea cetățenilor acum; următoarele alegeri legale sunt cam departe, singura modalitate acceptabilă.

John Banu Mușcel

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicata. * Denotă câmpurile obligatorii

Post comment