Pentru a treia oara pe parcursul acestui an calendaristic, legile României, guvernate de Constituție, sunt interpretate diferit, nerespectate sau ignorate cu totul de către unele instituții ale sistemului administrativ.  Și nu de către orice instituție!!!. Începând cu Executivul, Președinția, CCR sau CSAT. Ce alți mari jucători din sistemul politic administrativ lipsesc din caruselul abuzurilor??  Să fie din cauza lipsei de cunoaștere a legilor guvernate de Constituție? Să fie din cauza lipsei unei instituții din afara sistemului, fără influentă sau decizie guvernamentală, care să declare negru pe alb interpretarea unei legi, validitatea și cerințele ei? Cum altfel poate fii calificată declarația unui ministru, în speță Ministrul Finanțelor; „ am cerut avizul CSAT dar nu suntem obligați să îl primim „! Este greu de acceptat un asemenea procedeu, o astfel de poziție oficială.  Oare mai trebuie să menționez ……….am cerut un permis de conducere auto dar nu trebuie să aștept eliberarea lui ca sa conduc, ca să se înțeleagă legalitatea acelei declarații!!!! Oare ce este? Haos administrativ, lipsa de responsabilitate, de respect pentru legile pe care ești numit să le aplici, subordonare acordată eșaloanelor ierarhice superioare?  Suntem o țară din lumea a patra?  Suntem în pragul  dictaturii unei grupări politice, chiar daca a uneia cu o majoritate relativă, temporară și neconcludentă, cu interese materiale imediate si de ce nu de ……. justiție?

Oricare ar fi alternativa, nu arată bine pentru stabilitatea politică și socială din România.  Avocatul Poporului ar putea să aibă un cuvânt legal de spus, însă această instituție este, se pare, prea politizată și deci reluctantă să urmeze o cale independentă de apărare a intereselor cetățenilor. O mare pierdere pentru cetățeni!

Este constatarea și determinarea Partidului Națiunea Română de a căuta o soluție pentru eliminarea interpretărilor legilor țării în funcție de cine are puterea executivă sau politică.  Este, înființarea, poate chiar contractarea unei asemenea entități juridice, care să determine validitatea legilor, aplicarea lor și mai ales determinarea interpretării greșite a unora, respectiv nerespectarea lor.  O entitate lipsită de influențe politice, profesională și imparțiala, a cărei corectitudini și  motivație să fie în afara oricărui dubiu.  O entitate care are o reputație de menținut, dovedită anterior, pe plan intern cât și internațional, care să fie conștienta de responsabilitatea analizelor ei, de implicațiile rezultante in urma recomandărilor ei.  Suportul cetățenilor pentru partid, să obțină legalitatea în căutarea unei asemenea alternative, pentru a avea dreptul de reprezentare este mandatorie însă.  Milităm pentru suportul lor  cu determinare și sinceritate, cu încredere că nu va întârzia sa fie acordat.

Încredere Unitate Prosperitate

John Banu Mușcel
Președinte PNRo

 

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicata. * Denotă câmpurile obligatorii

Post comment