Mare agitație, discuții, speculații și probabil pariuri în grupul partidului la putere, PSD.  Evident toată presa, posturile TV și mai ales opoziția nu au rămas mult în urmă pe același subiect. Subiectul fiind;  o sa mai fie sau nu dl Dragnea președinte al partidului!!!!. Și toate acestea, am putea spune și atribuii, marelui Miting din August 10, care deși a eșuat scopul intenționat, a făcut să explodeze unitatea proverbiala a partidului.  Cel puțin la suprafață și de spectacol. Unitate și de prezentare a puterii lui într-un miting cu câteva luni în urmă.

Totul a pornit de la o scrisoare de nemulțumire a unor membrii din conducerea partidului, făcută public și jucată peste limitele valorii ei de către media, speranțele deșarte ale opoziției, așteptata și de o parte din populație cu interes și cu speranțe în aceeași măsura.  O scrisoare, care consider să fie doar un pretext, o manevră politică internă a partidului, de a justifica schimbări in componenta conducerii lui, în aceiași măsură de popularizare a unora.  Un spectacol de tensiune ieftină și dramă, un fel de telenovele, care să imite o disensiune acolo unde nu exista, pentru a sonda opinia cetățenilor, motiva schimbarea ce urmează.  Cu circa trei ani în urmă, un eveniment, de alta substanța însă, a generat schimbarea guvernului existent la acea dată.  O copiere a aceluiași scenariu, de un grup din umbra, posibil să fi jucat o carte și acum. Să îi indice lui dl Dragnea că înlocuirea lui, ca cea a d-lui Ponta, este posibilă, ca urmare, chiar dacă nu a reușit complet, cel puțin îl ține la respect.  Nu este o persoană vizibil pregătită sau calificată să preia șefia PSD la această dată să justifice această tentativă în mod real.  Iar pierderea guvernării și instaurarea unui alt guvern tehnocrat, nu ar fi fost o alternativa avantajoasă pentru grupul de manevra. Prea riscant.  Deci, au găsit câteva persoane care au căzut în capcana grandomaniei, a unei ținte peste nivelul lor politic, calificările lor, care au luat rolul actorilor in acest spectacol de slabă regie.

Cortina a căzut, aceeași atmosferă socială și politică de incertitudine și pesimism plutește peste cerurile României și a cetățenilor ei.  O parte din ei, dar din ce în ce mai mare a lor. Miza cea mai mare, o ultimă aruncare de zaruri, o amnistie și grațiere generală, este ținta tuturor acțiunilor următoare ale partidului la putere, poate esența acestui spectacol cu temă de dramă politică.

Este ce nu trebuie să se materializeze, să devină o realitate.  Declarând că această mare realizare trebuie făcută numai prin Parlament, dl Dragnea vede imunitatea membrilor parlamentului ca unica cale de a se legaliza, fără sa se atragă atenția și mânia cetățenilor către Guvern.  Cu alte cuvinte; este Parlamentul, puterea legislativă, supremă a României care a decis, și deciziile lui triluiesc adoptate. Guvernul este doar un executiv.  Ce forma mai elegantă și eluzivă se putea găsii?!! Se indică clădirea Parlamentului ca ținta a protestelor și nu Palatul Victoria, deci Guvernul Executiv.

O a doua represiune a protestatarilor prin forțele Jandarmeriei, nu ar fi fost acceptabilă sau democratică, ar fi ridicat o revoluție de proporții cu rezultate greu de anticipat, cu atât mai mult de asumat.

Punerea la adăpost a tuturor abuzurilor și neregulilor legale anterioare comise de grupările politice la putere temporară, sub protecția unei alte legi abuzive, poate fi temporara dar greu de crezut că și permanentă. Prin voința și vocea poporului, prin Referendum, orice lege poate fi abolită, corectată și reformulată, evident aplicabilă.  Istoria ne dovedește acest fapt, și istoria nu ne înșală.

 

Încredere Unitate Prosperitate

John Banu Mușcel

Președinte PNRo

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicata. * Denotă câmpurile obligatorii

Post comment