O alta săptămâna, politic liniștita cumva, a trecut din nou peste România și viața ei socială  își continua cursul, firesc, așa cum se întâmpla de milenii și va continua să se întâmple.  O săptămână de vacanță pentru mulți, mai ales pentru cei privilegiați sau întreprinzători într-un fel sau altul, excursii la munte sau la mare, cu rucsacul in spate sau pe bicicleta, cu mașina sau avionul, prin tara sau străinătate. Unde anume am mai putea numi acum străinătate în conceptul globalismului și al granițelor deschise?!! Elita întreprinzătorilor se bronzează în Madagascar sau Costa Rica, nimic rău chiar cu Serbia, iar elita politică prin Brazilia, Monaco în special, sau cu bicicleta prin munții ce înconjoară Sibiul.  Si să nu omitem timpul liber petrecut in activități așa spuse în scop politic, proteste individuale sau la strângeri de semnături pentru nimic, prin toată țara, le vedem sporadic la televizor, dar cel mai mult pe Facebook.  Progresul tehnologic ne-a adus acest mod de comunicare fără nici o cheltuiala sau restricție, cuplat cu telefonul mobil prin care filmele de scurt metraj sunt mediatizate … un hobby la îndemâna amatorilor.  Si ce combinație puternică si inspirațională este, de a iți face cunoscută opinia, protestul, a te bucura de  avantajele democrației, a exprimării liberal extremiste, a egoismului sau etalării prostiei, a lipsei de respect față de orice mișca, necomiterea la oricare cauza sociala sau civica, fără să includă pe cea politic organizată. Și asta este marea pierdere de care suferă clasele sociale din România, poate și din alte regiuni sau țări de pe mapamond, dar noi ne limităm la curtea noastră.

Ca sa revin la ceva concret, strângerea de semnături pentru acțiunea ……#fără penali in funcții publice, este cea mai mare acțiune de suflat împotriva vintului ce a cuprins România ca o boală contagioasă.  De ce? Oare ce rezultat se așteaptă sa se obțină prin aceasta?  Când Parlamentul, controlat de partidul politic la conducere, aprobă legi care sunt de departe dăunătoare societății romanești și a cetățenilor ei, oare o asemenea cerere, sau cum vor ei să o denumească, prezentată spre aprobare, va avea o minimă șansa să fie adoptată???  Este o copilărie, mai mult decât o naivitate, să gândești sau să o consideri ca fiind realizabilă.  Este însă populistă, are apel la tineretul revoluționar în căutarea unei forme de exprimare, care urmăresc să-și impresioneze iubiții sau iubitele prin aceasta cale de ….. bravadă. In plus, este mai economică decât o invitație la o  înghețata sau cinema.

Sa fie o observație sau opinie cinica?  Poate. Dar este totuși obiectiva, pragmatica si realistica!!! Parlamentul, ales al poporului, va elimina stigma de penal și orice posibilitate de a deveni penal, cu mult înaintea unor noi alegeri politice.  Partidul Națiunea Română a fost înființat in pregătire pentru noile alegeri, ca o alternativă organizată, legală și cu șanse reale de a schimba.

Vă mulțumesc pentru atenția acordată acestei cugetări duminicale, departe cumva de analiza activității politice obișnuite, deși până la urmă tot cu iz politic.

 

Vă doresc numai bine și să fiți iubiți,

John Banu Mușcel.

 

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicata. * Denotă câmpurile obligatorii

Post comment