Niciodata de la ……”Marea Revolutie din Decembrie 1989” până saptămîna trecută, nu a fost observată o mai mare diferentă de opinii politice si sociale intre cele trei mari puteri în stat. De fapt, este mai multă lipsă de respect una fată de alta. Dar si mai mult, este lipsa de respect fata de Constitutie, legile României, cetătenii ei, lipsa de respect pentru ele. Ce este si mai ingrijorator este lipsa de consideratie a conducatorilor celor trei puteri in stat fată de ei insusi, ca persoane.

 

Presedintele Klaus Iohannis  este cel mai greu “de citit”, de a-i intelege deciziile politice.  Nu se vede clar ce ideal are, cu cine ”voteaza”. Cit priveste pe cel mai puternic om in România, cel putin practic, nu este si teoretic. Dl Dragnea isi dă cu stângul in dreptul cu privire la interesul si viitorul dânsului.  Intra in categoria conducatorilor de genul Gadaffi, Marcos, Hussein si Ceausescu.  Nu si Hitler, care era un rasist înrăit, pentru care, in scopul final, sacrificiile erau necesare. Si-a sacrificat poporul pentru beneficiul căruia, teoretic, a pornit dezastrul. In afara unei glorii de moment, cu problemele zilnice si îngrijorări permanente nu se poate descifra o ratiune in actiunile Dlui Dragnea.  Să alerge cu vehementă dupa câstiguri materiale pe care le risipeste apoi in Brazilia, unde poate să se vada o ratiune, o strategie?!!!  Mai ales ca modelul dânsului de a se făli este sa mănânce mici si să bea bere, cântîndu-i Salam la ureche.  Deci de ce o face?   Pentru că o face, ”pentru ca pote”, pentru că i s-a dat oportunitatea si incă o are A adus România sa fie „varza” la capitolul politica externa si recunoastere a pozitiei ei in relatiile internationale. Si asta pentru ca ,intern, conduce fară responsabilitate si mai ales fară spectrul unei săbii deasupra capului.  Manipulează justitia in folosul personal. Cum este posibil?  Există o singura explicatie:  lipsa unei verigi, de fapt doua sau trei, in sistemul de guvernare si administrare a României.  Prima verigă care lipseste este un Departament care să interpreteze actiunile celor trei puteri in stat în lumina si prevederile constitutionale.  Un departament lipsit de influenta politică sau orice alte influente materiale sau sociale. Ar putea fi o organizatie non-guvernamentala, însă una platită,  guvernamentală,  cu responsabilitati precise si fara imunitati pentru deciziile luate, aceasta ar fi solutia. In baza deciziilor ei, celelalte trei puteri din stat pot sa aiba o bază legala si constitutionala de aplicare a deciziilor luate.

 

In acest mod, Presedintele României, ar fi avut baza legală, dovedită ca fiind constitutională, pentru a declara ca nelegala actiunea Guvernului, a Prim Ministrului, de a lua decizii în domeniul politicii externe in interesul României si in numele ei.  Iar Guvernul la rindul lui, nu ar fi putut nega sau evita consecintele.  Lipsit de o  asigurare legala oficiala, Presedintele oscileaza si prin asta dă dovada de lipsa de prestantă, de conducator.  Apoi, ar veni a doua veriga, care ar implementa deciziile luate de una din puterile din stat, in competenta careia sta, fara amânari sau alte interpretari, făra frică de repercursiuni, influente sau alte fisuri in sistemul de guvernare. Ar mai fi si a treia dar să nu intram in detalii discutabile.

 

Deci, Dl Dragnea, in căutarea  de a găsi o cale de a nu fi pedepsit pentru greselile făcute in goana dupa profit, ne –a adus foarte aproape de a fi exclusi din UE.  Si pare evident ca este situatia la care vrea să se ajungă, la un stat pe care il conduce, cu sprijinul multor altora in aceasi situatie juridică sau sociala, făra posibile repercursiuni sau interventii din afara granitelor.  Un fel de stat cu legi create după interesul prezent, usor de schimbat, cu o opozitie divizată si ineficientă.  Este evident că doreste să se asigure că nu va fi in pozitia sa primească vizite, duminica dimineata, din partea mai tinerei prietene, la o institutie de incarcerare, venind direct de la o discoteca.  Ce sa-i faci, este tânară, si-a pirdut deja ceva din anii tineretii ascultându-l pe Salam,  o sa vrea sa recupereze!!!

 

Cu acestea fiind spuse, Partidul Natiunea Româna va milita intens, cu toate resursele, pentru existenta verigilor lipsă din sistemul social si juridic, pentru eficiența controlului guvernului din România. Pentru că România este cea ce conteaza iar noi suntem cei chemati să îi aparăm  stabilitatea si integritatea.

 

Încredere, Unitate, Prosperitate

 

John I Banu Mușcel

Președinte PNRo

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicata. * Denotă câmpurile obligatorii

Post comment