Marele Miting Diaspora, trîmbițat de citeva luni de zile de toate organizațiile de presa dornice de senzații, va ramîne o memorie negativă în istoria României contemporane.  Și are toate ingredientele pentru asta.

  1. Nu a avut un organizator principal, sau nu s-a facut cunoscut.  Totul a fost ca o scînteie intr-o pădure uscată care s-a extins repede si necontrolat.
  2. Nu poate intra în categoria mitingurilor. A fost orice altceva dar nu miting.  Un miting are un mesaj, o cauză civică, socială, poate și politică ce se esprimă prin discursuri pe tematica respectiva.
  3. Trebuie să se admită și recunoaște că acest eveniment a aratat existența nemulțumirii unor cetățeni fața de Guvern, fața de activitatea clasei politice din România.
  4. Trebuie să recunoaștem și sa ne ingrijoram că nemulțumirile au inceput sa adopte stilul protestatar, as putea spune, liberal sau fascist întilnit în țările, cum le numim noi, din West, ori tipic socialist, cum ar fi Antifa din USA, sau religios, exemplu cele ale muslimilor din țările Europene, sau extrem liberale, LGBT, din Anglia.
  5. Participarea Disporei a fost exagerată, nerealistic anticipată, numele, prestanța, integritatea și patriotismul ei fiind murdărit de acțiunile de stradă ale unor tineri scăpați de sub control.

 

Cel mai trist este insa mediatizarea acestui protest ca o luptă intre protestatari (huliganismul afisat și lipsa lor de civilizație) și jandarmerie – cu brutalitatea și așa zisa slugărnicie a ei.  Cauza principala a protestului , nemultumirea fata de actiunile Guvernului si prestatia membrilor lui, a fost total ignorata si foarte slab mediatizata. Probabil acestia au stat bine mersi la o șuetă sau cină largă organizată, servind pește la gratar din balta lui Dl Dragnea., departe de scena ostilităților, savurînd degradarea pe care au anticipat-o si razand sub mustati.

În aceași măsură în care și marii conducatori ai opozitiei, PNL prin D-l Orban, USR prin D-l Barna și așa zisa Mișcarea Împreună, incă neoficiată, prin D-l Cioloș, au stat deoparte.  Au realizat că incitarea ce au promovat-o, sau schimbarea guvernului mult așteptată, nu prinde contur, nu se materializează.  Au realizat că nu este nimic bun de obtinut și si-au retras participarea, și-au uitat obligațiile morale și civice trîmbițate, si au abandonat o mișcare care era oricum moartă din fașă. Halal opoziție!

Partidul Națiunea Română este pentru respectarea democrației, a dreptului cetățeanului de a protesta, de a-și arăta, ori face auzită opinia și vocea, însă toate acestea trebuie facute în mod organizat, legal și cu suportul tuturor claselor și paturilor sociale și cetățenești.  Sunt citeva căi legale de a schimba situația politică din România, care se evidențiează ca necesară și vor fi promovate de partid.  Dar … problemele noastre sunt acestea –  suntem înca în faza infantilă, nu avem puterea cetateneasca sau infrastructura să o facem. Suntem insa pe drumul cel drept și vom ajunge să realizăm schimbarea in beneficiul tuturor, al României, al cetățenilor ei. Ușile Sediului nostru sunt deschise pentru cei ce au aceleași principii morale si civice și simt datoria sa le promoveze.

 

Incredere, Unitate, Prosperitate

John Banu Mușcel

Presedinte PNRo

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicata. * Denotă câmpurile obligatorii

Post comment