Miting PSDO aniversare a dezastroasei solicitări de susținere a guvernului din 13-15 Iunie, 1990, făcută însuși de Guvern, Mineriada, ar putea fi organizata in fiecărui an.  Dar să fie organizată de Guvern?!! Oare ce semnificație i-ar găsi, ce mândrie națională ar putea fi invocată sau prin ce obiectiv politic ar putea sa fie prezentată, justificată, explicată?
Să fie sărbătorită de opoziție?!! Nu poate să fie justificată sub nici un motiv plauzibil in aceeași măsură.  Și atunci care este soluția?  Guvernul actual alege să replice această pagina neagra din istoria României, aceasta monstruoasă acțiune împotriva poporului care l-a ales, cu un miting așa numit de susținere, de reafirmare a votului precedent dat, de confirmare și aprobare a planului de guvernare, de legalizare a dreptului de a conduce în continuare destinele poporului.
Condițiile sociale si politice sunt diferite acum.  Masa de proletari, specific muncitorii mineri, este inexistenta acum.  Integrarea României in EU a creat o diferită situație socială si politică, unde activitatea guvernului este monitorizată, cenzurată si obligată să se încadreze in directivele regulilor democrației trasate de conducerea centrala a uniunii.  Să ocolească toate acestea, acum Guvernul apelează la o altă masa sau structură socială a cetățenilor.  Îi vizează pe cei ce sunt vulnerabili si dependenți de beneficiile oferite prin programele sociale, umanitare, pe salariații bugetari.  Și totodată firmele ce primesc contracte de prestații de servicii din programele guvernului.
Membrii partidului de guvernământ sunt evident chemați să participe, însă aceasta nu poate fi privită ca o constrângere sau ca o cerință ilegală, pentru că sunt membrii care au aderat partidului la putere, PSD, de bună voie și în deplină acceptare a statutului lui.
Însă toate celelalte categorii de cetățeni pot fi considerați ca abuzați, discriminați și șantajați.  Și aceste abuzuri nu pot fi trecute cu vederea, acceptate ca fiind parte din puterea investită guvernului, nu pot sa rămână nechemate in fata justiției. Evident, când Justiția nu va mai fi in aceeași măsură sub teroarea politică a guvernului, sau cel puțin   așa se percepe situația acum in România.
Partidul Națiunea Română va milita cu toată convingerea pentru evitarea unor asemenea abuzuri si discriminări si in special ca acestea sa fie adresate justiției.  Nu poate să fie luată ca acceptabilă vreo imunitate sau prescriere pentru cei ce au practicat asemenea abuzuri ale încrederii investite in ei.

Încredere, Unitate, Prosperitate

John Banu Muscel
Președinte  PNRo

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicata. * Denotă câmpurile obligatorii

Post comment