Inaugurare PNRoÎntr-o atmosferă de entuziasm și prietenie în data de 27 Aprilie, 2018, în incinta Hotel Athene Palace Hilton, a avut loc lansarea publică a Partidului Națiunea Română. Prezența a circa 100 de persoane a marcat evenimentul ridicând spiritul de încredere și entuziasm în reușita programului lui politic. Președintele partidului, Dl John Banu Muscel a ținut un scurt discurs subliniind poziția și obiectivele programului partidului.

Discursul Președintelui Partidului cu ocazia lansării

„Prezenta d-voastră ne onorează, vorbesc atât in numele Partidului Natiunea Romană, cât si al meu personal. Mai mult, ne încurajeaza, ne dă convingerea că am pornit la un drum care interesează o mare parte din electorat, contrar altor comentarii de retinere, cu care am sa încep. Cea mai frecventă este: ‘De înca un partid aveam nevoie..?!’ Răspunsul este: noi nu suntem înca un partid. Suntem Partidul ce va face diferenta!

Existenta acestui partid a devenit realitate, în urma dorintei unui grup de patrioti, de a echilibra viata si activitatea politica din tara noastra, care este dominata de partide cu ideologie socialista, liberala sau altele usor extremiste. Si asta cu un partid făra vedete politice sau civice, care se adreseaza maselor largi, cetătenilor care pâna acum nu au acordat atentie spectrului politic. Cu o chemare către persoane cu calificari profesionale, cu un nivel de educatie ridicat, dar nu numai lor, care să isi găseasca aspiratiile personale in programul lui.

John Banu

John Banu Muscel

Raspundem si la o alta intrebare: cu ce veniti nou?! Nu venim cu nimic nou, revolutionar, care să creeze valuri de miscari populare, sa redefineasca conceptii universal valabile si care sunt acum promovate in intreaga lume, cum ar fi – conceptiile globalizarii, ale Uniunii Europene sau ale unei Noi Ordini Mondiale, care sunt deja sădite si se spera sa dea roade. Dar sunt conceptii utopice, in mare parte bazate pe interese materiale, economice si financiare, de dominare ale unor anumite clase sociale. Insă cât de viabile vor fi aceste conceptii sau vor esua.?! Semne negative deja se arata, asa cum a esuat un alt concept utopic – comunismul. Sunt deja prea multe sa mai fie loc pentru alt concept.

Nu inventăm roata, doar vrem să o impingem in spiritul real al democratiei si al principiilor ei. Asta e nevoie să se întâmple in Romania. Avem democratie, Constitutie, avem legi, ce trebuie să fie respectate si mai ales implementate, ca să se invarta aceasta roata. Este ceea ce Partidul Natiunea Romană si-a propus să faca, iar in baza acestui principiu si-a scris programul politic.
Suntem o optiune oferită tuturor cetatenilor, celor ce nu si-au găsit incă principiile morale si sociale in doctrina partidelor politice existente, nu si-au gasit in ele calea aspiratiilor de definire personala.

Suntem o optiune, oferind posibilitatea dezvoltarii unei organizatii puternice, prin aderarea in mod liber, bazat pe principiile existente în sufletul si constiinta fiecarui cetătean care găseste de cuviintă să subscrie la principiile partidului. Suntem un bulgăre mic de zăpadă care se rostogoleste din vârful unui munte, incercând să creasca in mărime si fortă, ca să aiba un impact puternic pe măsura evolutiei lui vertiginoase. Dar dacă in proiectul nostru nu vom putea avea adepti, pentru a creste in mărime si fortă, nu vom putea rezista. Mesajul nostru este simplu – fără participarea d-voastră, a multor concetateni, drumul nostru nu-si poate atinge scopul. Numai impreună suntem mai puternici si vom reusi!

Nu voi intra in detalii despre doctrina sau programul partidului – acestea se pot studia pe site-ul nostru. Insă voi atinge cateva aspecte pentru a avea o opinie generală.

Integritatea si siguranta teritorială a Romaniei sunt indiscutabile si neconditionate. Legalitatea granitelor actuale trebuie luată in consideratie si păstrata. Să păstrăm ce avem, ce suntem si să nu permitem alienarea integritatii tarii. Orice incercare in acest sens trebuie considerată trădare si judecată ca atare. Sa ne apărăm teritoriul si libertatea dar să o facem in mod pragmatic, realistic, nu cumpărand un sistem de rachete, la un preț exorbitant, cu teama unei invazii dinspre Est. Lucru ce ne pune mai mult in pericol, plus o piatra financiara în bugetul Romaniei.

Construirea Catedralei Măntuirii Neamului si a unei Mega Moschei in Bucuresti. Nu sunt agreate. Nu pentru că suntem impotriva construirii lor, dar de cum sunt finantate. Suntem pentru separarea bisericii de stat si orice finantare a statului catre o anumita religie este discriminare fata de celelalte. Evitarea discriminarii este un principiu al democratiei si suntem pentru asta.

Suntem nemultumiti si de nerespectarea vointei poporului, care a decis in urma referendumului din 2009 reducerea numărului de parlamentari. Parlamentul actual este mult prea diluat calitativ, mărimea lui fiind una dintre cauze. Noi militam pentru asta, iar in momentul de față am adresat o scrisoare deschisa Presedintelui Klaus Iohannis, care a făcut o mare injustitie poporului prin promulgarea legii 208/2015 privind schimbarea legii electorale. Pozitia noastra este ca Referendumul sa aiba putere executiva, nu consultativa.

Căt despre economie….. este vântul de sub aripile societatii, a bunăstării si prosperitatii ei. Dorim creerea si mentinerea unui climat propice, predictibil, fără regulamente ineficiente si des schimbate, complicate sau chiar abuzive si în detrimentul producătorilor ori al investitorilor. Scopul principal al partidului si al meu personal este să promovăm o politică economică în favoarea romanilor, pentru Romania, si nu de dragul unor interese proprii sau de grup, din tară ori din afara granitelor.

Investitiile guvernamentale în sectorul economic trebuiesc permise si impuse trecerea lor în sectorul privat, nu să ramână proprietate de stat. Ne intoarcem la sistemul comunist?! Investitia evaluată pe actiuni, sa fie listata pe piata de capital, dând oportunitatea cetătenilor să-si dobândeasca o independentă financiara sigură si de durată, ceea ce va duce la cresterea bunăstarii lor, o crestere in siguranta de sine . Trebuie să dăm aceasta oportunitate cetătenilor nostri – să devină proprietari.

Dar să nu uitam că un stat în care justitia este ineficientă, care nu poate sa mentină un nivel ridicat al echitatii in aplicarea legilor, nu poate să progreseze. Ori in Romania la ora actuală este evident ca Justitia este prizoniera unor grupuri din sistemul politic. Este o putere in stat care îsi pierde identitatea, care a devenit ineficienta, fară a mai avea încrederea cetatenilor in corectitudinea ei.
Astfel că, sistemul juridic va primi o atentie deosebită din partea Partidului Natiunea Romană. Coruptia nu poate fi controlată fără pedepse proportionale cu faptele si fără excluderea blândetii de care dă dovadă sistemul acum. Nu vom ajunge pâna la pedeapsa capitală, dar nici departe de ea nu ne vom oprii.

O altă ingrijorare a cetătenilor, este teama că nu se va mai putea schimba nimic. Este exagerată. Dragii mei, Romania este un simbol, nu este o firmă pe actiuni. Conducerea tarii, forma ei de guvernare, viata socială, sunt determinate de vointa si acceptul cetătenilor prin votul lor liber. Momentul adevărului este atunci cănd cetăteanul se află in cabina de vot, singur si controlat doar de constiinta si moralitatea lui, cu conceptul si năzuinta despre o societate in care doreste să traiasca el si generatiile viitoare.

Aici vine Partidul Natiunea Romană ca o aternativă – un partid nou, diferit, fără un trecut dubios, cu un program realistic. Nu se va mai găsi scuza că nu au votat pentru că nu au avut cu cine, nu este niciun partid care să întruneasca aspiratiile lor. Suntem aici să dovedim capacitatea si potentialul nostru. Nu cerem voturi, nu le cumpărăm si nu fortăm obtinerea lor! Pentru reusită însa este nevoie de unitate in jurul nucleului acestui partid si de implicare în implementarea programului lui. Altfel nu este posibil.
Asadar, mingea este în terenul d-voastra acum. De modul cum veti juca, deciziile pe care le veti lua, vor influenta viata socială în Romania si viitorul nostru al tuturor.

Acestea fiind spuse, in mod sumar bineînteles, vă multumesc pentru prezentă si atentia acordată! Vă doresc sănătate, prosperitate si iubire
Vă asigur de pretuirea partidului si a mea personală!

Să fim iubiti!”