Alegerile europarlamentare nu sunt un eveniment politic crucial în Romania, deși, gândind la implicația lor în UE ar trebui să fie. Până la urma, chiar dacă parlamentarii noștri la UE sunt câteva picături într-o găleată plină cu apă, cu ceva probleme de comunicare și devotament către interesele României, sunt totuși parte din marele grup de conducere a UE. Ca urmare, partidele politice din România au depus eforturi vizibile în a-și găsii sau menține prezența în acest grup de elită, dar în determinarea lor, au renunțat la cel mai important element al existenței și ideologei lor; identitatea. Începând cu PNL, al doilea mare și istoric partid din viața politică a României, care a ales să fie reprezentat, plasând pe primul loc pe lista candidaților, un personaj cumpărat, de paradă ieftină și fără substanță. Un jurnalist înclinat spre acțiuni instigatoare, cu un concept al schimbării prin retorică negativă și fără calitate în domeniu. Mă întreb de ce nu l-au nominalizat și pe D-l Malin Bot, care practică acțiuni și mai puțin ortodoxe sau civilizate! Consider aceasta opțiune a PNL ca fiind o palmă morală și ideologică dată tuturor membrilor acestui partid, dar în aceeași măsură și a susținătorilor lui. Și totuși au reușit să obțină 1.40 milioane de semnături de susținere! Și asta fără o prezență a lor prin puncte mobile pe străzile Bucureștiului sau alte orașe. Un alt mare semn de întrebare. De ce nu și de corectitudine!
Ca să urmeze exemplul, să atragă susținători prin aceeași strategie, PSD numește tot un jurnalist de scandal, de data aceasta mai moderat, pe poziția a doua însă. Se ridică întrebarea; cum susții ideologia și cerințele unui partid în forurile legislative înalte dacă nu ai activat în cadrul lui pentru a fi familiar cu ele!
O totala pierdere a identității, a consecvenței și încrederii în proprii membri ai grupării politice, în ideologia proprie, în potențialul electoral al partidului. O strategie care este bazată doar pe principiul câștigului prin orice mijloace, unde principiile sunt neglijate, unde personalitatea în sine nu exista. Unde, după eventuala câștigare a competiției electorale, toate angajamentele aruncate electoratului sunt uitate sau alterate în cel mai fericit caz.
Este o strategie pe care Partidul Națiunea Română nu o va practica, o strategie care nu va face parte din arsenalul nostru de a cuceri inimile eventualilor susținători. Principiile sunt principii și trebuie păstrate și cultivate, altfel, ne pierdem identitatea.
Încredere Unitate Prosperitate!
John Banu Mușcel